En trappa för varje hem

Att välja ny trappa till sitt hem kan vara svårt. En inomhustrappa kan vara det första någon möter när de stigen in i ditt hem. Den kan smälta in eller sticka ut. Trappor blir länkar mellan olika våningsplan och hjälper till att binda ihop levnadsytor.

Berätta för hos hur det ser ut hemma hos dig, så hjälper vi dig att hitta en trappa som passar dig och ditt hem. För att hjälpa dig att hitta rätt trappa behöver vi veta vilka förutsättningar som finns. Var ska trappan placeras? Om ni bygger nytt, bygger till eller renoverar samt måttdetaljer för väggar och tak.

Vill du ha inspiration och idéer är du välkommen att besöka vår utställning.

Raka trappor

För långa invändiga väggar passar raka trappor. Dessa fungerar bra då det finns utrymme för landningsytor på båda planen i samma riktning. Med en öppen trappa kan denna ge en siktlinje genom hemmet. Placeras den raka trappan mellan två väggar kan den istället kännas som att den inte finns där från flera vinklar av hemmet. Men även vara en spännande övergång mellan olika våningsplan.

Rak trappa och L-trappa

L-trappor

När landningsytorna är i vinkel från varandra passar en l-trappa. Denna modell är mycket flexibel.

Exempel på l-trappor

U-trappor

När det är trappor som skall placeras efter varandra över flera våningsplan i bostadshus är u-trappor den vanligaste modellen.

Exempel på u-trappor

Spiraltrappor

Är ytan där trappan skall placeras begränsas kan en spiraltrappa fungera. Dessa trappor syns oftast mycket och kan bli en riktig inredningsdetalj.

Utställning av trappor i Stockholm hos TrappCentrum

Spartrappa för loft

En liten rak trappa som tar minimalt av utrymmet. Utformningen på stegen gör att man kan korta in trappan till det minsta. En spartrappa används ofta upp till loft och där utrymmet nedanför trappan behöver utnyttjas maximalt.

Trapprenovering- restair

Vi renoverar din befintliga trappa om du önskar det. Du kan välja mellan många olika träslag och ytbehandlingar. Vi erbjuder även montering.

Specialbyggda trappor

Om ingen av våra befintliga modeller fungerar för dig bygger vi trappor efter dina egna önskemål och förutsättningar. Berätta för oss hur din drömtrappa ser ut så hjälper vi dig att förverkliga drömmen. Vi gör alltid en slutlig mätning på plats vid order.

Många olika material i trappor

Vi har många olika material att välja på för trappan, trappsteg och trappräcken. Välj till exempel ek, furu, ask, björk, bok eller merbau. Räcke finns i trä, metall eller glas och i många olika utföranden.

Olika material på trappsteg
Olika material på trappsteg

Vi har över 25 års erfarenhet av trappor och hjälper dig i alla frågor som rör ditt trappbygge.