Skapa din drömtrappa med oss

Berätta för hos hur det ser ut hemma hos dig, så hjälper vi dig att hitta en trappa som passar dig och ditt hem. För att hjälpa dig att hitta rätt trappa behöver vi veta vilka förutsättningar som finns. Var ska trappan placeras? Om ni bygger nytt, bygger till eller renoverar samt måttdetaljer för väggar och tak.

Vill du ha inspiration och idéer är du välkommen att boka tid för besök på vår utställning.

Raka trappor

För långa invändiga väggar passar raka trappor. Dessa fungerar bra då det finns utrymme för landningsytor på båda planen i samma riktning. Med en öppen trappa kan denna ge en siktlinje genom hemmet. Placeras den raka trappan mellan två väggar kan den istället kännas som att den inte finns där från flera vinklar av hemmet. Men även vara en spännande övergång mellan olika våningsplan.

L-trappor

När landningsytorna är i vinkel från varandra passar en l-trappa. Denna modell är mycket flexibel.

U-trappor

När det är trappor som skall placeras efter varandra över flera våningsplan i bostadshus är u-trappor den vanligaste modellen.

Spiraltrappor

Är ytan där trappan skall placeras begränsas kan en spiraltrappa fungera. Dessa trappor syns oftast mycket och kan bli en riktig inredningsdetalj.

Spartrappa för loft

En liten rak trappa som tar minimalt av utrymmet. Utformningen på stegen gör att man kan korta in trappan till det minsta. En spartrappa används ofta upp till loft och där utrymmet nedanför trappan behöver utnyttjas maximalt.

Trapprenovering

Vi renoverar din befintliga trappa om du önskar det. Du kan välja mellan många olika träslag och ytbehandlingar. Vi erbjuder även montering.

Specialdesignade trappor

Kontakta oss om ingen av dom vanliga modellerna är vad ni söker så tar vi gemensamt fram en trappmodell som kan passa för dig och ditt hem.

Många olika material i trappor

Det finns mång olika material och ytbehandlingar att välja på. Till exempel ek, furu, ask, björk, bok eller något mindre vanligt som valnöt eller merbau. Detaljerna går att få målade i valfri kulör, laserade, lackade, oljade eller hårdvaxoljade. Vi har många olika färdiga prover men det går även att få fram ytbehandling efter eget önskemål. Trappdetaljer som räcken och vangar går att få i bla. stål och glas.

Vi har över 25 års erfarenhet av trappor och hjälper dig i alla frågor som rör ditt trappbygge. Kontakta oss för inspiration och boka ett möte.